← Expense guide

Materials

Purchases for the client as an expense – is it allowed?

For freelancers who invoice through WorkNode without their own company.

Approved

Yes, what you buy for the client can be invoiced on as a separate line on the invoice.

Why?

The goods go to the client, so there is no lasting value for you.

Good to know

  • Choose to invoice it on when you create the invoice.
  • The client’s requirements for receipts apply.

What you need to show

A receipt or invoice. If the purchase costs more than SEK 4,000 including VAT, it must be made out to Worknode Freelance AB, reg. no. 559156-1294.

How it works through WorkNode

The expense is booked by WorkNode as your employer. If the cost is private, it counts as a benefit, and you would then pay tax and we would pay employer contributions on it. That is why we only approve costs that belong to the assignment.

Why we are careful →

Related questions